Mysore Pak, ταξίδεψε από το παλάτι για δημόσια κατανάλωση

Πρόκειται για γλύκισμα της Νότιας Ινδίας και το συναντάμε για πρώτη φορά στις αρχές του 20ου αιώνα. Εφευρέθηκε από τον βασιλικό μάγειρα Kakasura Madappa για να ευχαριστήσει το βασιλιά και πρόκειται για ένα γλυκό πιάτο με μείγμα ρεβιθιού , γκι και ζάχαρης.

Όταν ο βασιλιάς το δοκίμασε έλιωσε στην άκρη της γλώσσας του και αμέσως εντυπωσιασμένος από αυτό που γεύτηκε ζήτησε το όνομα του πιάτου από τον μάγειρα ο οποίος επινόησε σε κλάσμα του δευτερολέπτου το όνομα Mysore Pak.